Синхронът е много добър и мисля, че това е очевидно. Ние (прокуратурата и МВР) имаме чудесни взаимоотношения, въпреки че в междуинституционалните отношения има определена йерархия.
Това заяви главният прокурор Борис Велчев в предаването на „4-ри очи".

Той посочи, че изключителната активност на МВР и ДАНС в последните месеци, която, по думите му е в полза на цялото общество.

Велчев се противопостави на твърденията на опозицията в парламента, че държавата става „полицейска", като заяви, че няма никакви такива усещания.

Мярката за неотклонение не е индикатор дали едно лице е виновно или не, коментира Борис Велчев малко след новината, че Софийски градски съд е оставил в ареста само един от задържаните в операция „Недосегаемите".

Не бива да си мислите, че съдебната власт живеят в необясним комфорт, там работят хора при огромно натоварване, каза главният прокурор.
Велчев не отрече, а дори изказа и съгласие при с думите на посланик Джеймс Уорлик, че сянката на „Красьо Черничкия" тегне над целия Висш съдебен съвет:

Той е съгласен, с позицията на вътрешния министър Цветан Цветанов, че има „Октопод" в съдебната система и българското публично пространство. Има прокурори, има политици, има съдии, които разговарят с престъпници, Октопода е навсякъде".

Борис Велчев отказа да отговори на въпрос дали предстои да бъде повдигнато обвинение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Главният прокурор посочи няколко пъти, че такова обвинение ще бъде повдигнато, ако има основания за това и отрече "да има страх от такива действия" в прокуратурата.