Временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около кървавия протест срещу Българския футболен съюз (БФС), провел се на 16 ноември миналата година, ще покани за следващото си заседание кметът на София Васил Терзиев. Това стана ясно по време на днешното заседание на временната комисия в парламента.

Иначе от Столичната община присъстваха Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" към СО, и Мариела Найденова, директор на дирекция "Сигурност" към СО.

Димитров уточни пред народните представители във временната комисия, че Столичната община е предупреждавала няколко пъти МВР, че ще има ескалация на протеста срещу ръководството на БФС. Освен това от Столичната община получили писмо от СДВР, в което се казвало, че по информация от медиите се очаквали нерегламентирани протести, но СДВР декларирали, че ще опазят обществения ред и нормалното движение по пътищата.

МВР спестило на агитките срещу БФС да станат на кълбета

МВР спестило на агитките срещу БФС да станат на кълбета

Калин Стоянов не съжалява, че полицаите са се презастраховали с водни оръдия

Димитров заяви, че когато е видял протестиращите на "Орлов мост", още тогава се опитал да говори с тях да пропускат автомобилите със специален режим на движение, но видял, че демонстрантите започнали да слагат маски, нямало комуникация с тях и протестът ескалирал.

Столичната община са държали информиран кмета на София Васил Терзиев при всяко едно действие на протестиращите по време на кървавия протест срещу ръководството на БФС. Кметът на София точно в този момент обаче не трябвало да идва на протеста. Кметът е политическо лице и когато пристигне на протест, може да засили влиянието на хората негативно или положително към дадената личност.

При протести полицаите маркирани навсякъде, за да няма насилие

При протести полицаите маркирани навсякъде, за да няма насилие

Три министерства разработват законови промени