С разпит на двама нови свидетели ще продължи утре делото срещу бившите изпълнителни директори на „Топлофикация -София" Валентин Димитров и Георги Рогачев.

Заедно с тях са обвинени и други трима - Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова - собственик на фирма "Шибър".

Те са обвинени, че са източили от топлофикационното дружество около 6 милиона лева сделки за резервни части, които са изплащани на много висока и нереална цена.

Днес пред съда обяснения дадоха Георги Рогачев и неговият заместник Емил Антонов. Другите трима отказаха да дават обяснения на този етап о т процеса, съобщава БНР.

Защитата на подсъдимите поиска да бъдат разпитани двама от членовете на Съвета на директорите към 2004 година - Иванка Диловска и Илко Йоцов.
Пред съда те трябва да обяснят защо Дирекцията "Материално-техническо осигуряване", оглавявана от Лина Абланска, е преминала на подчинение на изпълнителния директор на дружеството.

Илко Йоцов и Иванка Диловска са подсъдими и по друго дело покрай Вальо Топлото.

Припомняме, предишното заседание бе отложено заради болничен лист, представен от защитата на Емил Антонов. На едно от заседанията стана ясно, че до 2002 година не е имало лимит за представителни разходи.