Проф. Анна-Мария Борисова присъства на заседание на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.

По време на срещата тя е представила пред депутатите от ГЕРБ своите приоритети в работата си като здравен министър.

Преди минути Анна-Мария Борисова напусна заедно с финансовият министър Симеон Дянков заседанието на ГЕРБ.

На излизане от Народното събрание тя категорично отказа всякакви коментари пред журналистите.

В кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев съобщи, че кандидатурата на проф. Борисова за министър на здравеопазването няма да бъде гласувана в пленарна зала тази седмица, защото имало по-важни неща, които трябва да се решават.

Предложението на правителството за нов здравен министър не е внесено в деловодството на парламента.

До момента в деловодството на парламента не е постъпвало предложение на правителството за освобождаване на министъра на здравеопазването Божидар Нанев и за избирането на негово място на нов министър, съобщи Искра Фидосова.

Припомняме, БСП и ДПС категорично няма да подкрепят предложения министър, като скетични за кандидатурата й са и от Синята коалиция, които на шега коментираха на съвместен брифинг на лидерите Костов и Димитров, че след месец ще обсъждат нова кандидатура.

На редовно заседание на кабинета в Министерски съвет на 7 април Анна-Мария Борисова беше представена като новият министър на здравеопазването. Тогава премиерът Бойко Борисов й постави първата задача, а именно „да спре течовете в здравеопазването".

Припомняме, досегашният здравен министър Божидар Нанев подаде оставка, след като прокуратурата му повдигна обвинения за сделки с лекарства, ощетили бюджета.

По-рано днес от ДПС обявиха, че партията няма да подкрепи кандидатурата на Анна-Мария Борисова за нов здравен министър. Според тях не става дума за промяна на политики, а само за смяна на лица.