Председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова постави разделителна линия с адвокатските кантори, които печелят от трагедията на близки на загинали и пострадали в катастрофи.

По думите й: "не може цялата адвокатура да страда заради няколко адвокати или дружества, за които има съмнения, че печелят от трагедията на хора, чиито близки са загинали или пострадали при пътнотранспортни произшествия".

Светла Несторова: Не искаме намаляване на обезщетенията по "Гражданска отговорност"

Светла Несторова: Не искаме намаляване на обезщетенията по "Гражданска отговорност"

Застрахователите настояват за ясна методика

Припомняме, по време на пресконференция на застрахователите бе споменато, че има 9 адвокатски кантори, които печелят за сметка на близките на пострадалите и на самите пострадали в катастрофи. Техни представители пристигат на мястото на инцидента или издирват близки на пострадалите, искат пълномощно от близките, водят дела от името на близките и след като спечелят солидно обезпечение, предоставят на роднините минимално обезщетение, а разликата задържат за себе си.

ССИ: По-скъпа "Гражданска отговорност" води до финансови сътресения

ССИ: По-скъпа "Гражданска отговорност" води до финансови сътресения

Забавянето на Методиката ще се отрази върху цената на застраховката

В съобщение, цитирано на страницата на Висшия адвокатски съвет, Негенцова се противопостави на определението "лешояди" - дадено по адрес на някои защитници по време на дебатите за по-високата цена на застраховката "Гражданска отговорност".

Бившият говорител на ЦИК и настоящ председател на Висшия съдийски съвет призова гражданите и на медиите да подават конкретни сигнали за злоупотреби в адвокатската гилдия.

Целият Висш адвокатски съвет работи в тази насока, за да се избегнат случаи, в които роднините на пострадали не знаят, че лицето е починало. Да идва някой при тях и да каже - искаме да защитаваме вашите интереси. Готови сме да работим, но и да имаме и вашето съдействие. Да имаме случаите, за които да сезираме и за които да можем да търсим отговорност, допълни Негенцова.