Осъдиха двама пакистанци за незаконно преминаване през границата на страната, съобщават от прокуратурата.

Районната прокуратура в Петрич е сключила споразумение със защитниците на двамата чужди граждани.

На 17 ноември в землището на петричкото село Кулата те опитали да излязат през границата на страната ни с Гърция. Мъжете нямали разрешение за напускане на България. От държавното обвинение уточняват, че престъплението е повторно, тъй като подсъдимите вече били осъдени за друго такова престъпление от Видинския районен съд.

Двамата пакистанци са осъдени на 5 месеца затвор. Те ще трябва да изтърпят наказанието в затворническо общежитие от "закрит" тип при първоначален "строг" режим. Към това се добавят и още три месеца затвор от отложеното предходно наказание за всеки. Двамата ще заплатят и глоби в размер на по 100 лева.

Районната прокуратура в Петрич сключи още пет споразумения с чужденци, опитали да излязат през границата на България с Гърция на 10 декември в землището на село Тополница. Те нямали разрешение.

Чужденците са получили условни наказания от по 5 месеца "лишаване от свобода" с изпитателен тригодишен срок. Наложени са им глоби по 100 лева.

Още двама чужденци са получили условни присъди и глоби за незаконно влизане през границата на страната от Гърция. Те са преминали на 29 октомври в района на ГКПП Кулата-Промахон.