31-годишен перничанин е осъден за измами с надомна работа, съобщават от Районната прокуратура в Стара Загора. 31-годишният мъж е обвинен за извършване на измама в условията на опасен рецидив. До момента за същото престъпление е бил осъждан шест пъти.

Районният съд в Стара Загора е наложил на Валери С. наказание от десет месеца лишаване от свобода, които трябва да изтърпи при строг режим в затвора.

Измамникът е задържан в Стара Загора на 26 ноември миналата година. От 25 април до 16 ноември мъжът публикувал обяви в интернет сайтове и други медии за осигуряване на работа. В мрежите му попаднали четирима души. Той ги подмамил с обещание, че ще им осигури надомна работа срещу заплащане на определени такси, които са били превеждани по банков път. Причинената имотна вреда е в размер на 120 лева.

Валери е бил освободен от затвора в Бобов дол на 6 февруари 2015 г. Предишните му шест осъждания са за извършени измами, отново за осигуряване на надомна работа.

Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен, поясняват още от прокуратурата.