Ще се засилят полицаите на контролните пунктове край областните градове. Това предупреди директорът на ГДНП Христо Терзийски на брифинг в Министерски съвет. Това се прави заради очакванията много хора все пак да тръгнат из страната в почивните дни, въпреки всички призиви на щаба и на властта гражданите да си останат по домовете.

Ще се засилят проверките на пътуващите. Служителите на пътна полиция също ще работят, предупреди Терзийски.

МВР: На хората не им пука заради едната софра

МВР: На хората не им пука заради едната софра

Към 700 фалшиви декларации засякли

Близо 4000 православни храмове ще се охраняват от полицаите за Великден. Шефът на пожарната Николай Николов подчерта, че е обърнато специално внимание на 1271 храма, където се събират много хора.

На свещениците са дадени инструкции, а са издадени 148 предписания за организация на евакуацията при евентуален пожар. В 28 от най-значимите обекти е организирано 24-часово оперативно дежурство. 501 души са ангажирани с тази операция, заяви Николов. Той отново призова да се внимава със запалените свещи както в храма, така и у дома.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев поясни, че при нужда полицаите ще съдействат на църквата за ситуацията вътре в храма, тъй като ангажиментът на полицаите е да бдят за сигурността извън храмовете. КПП-та около храмовете все пак няма да бъдат изграждани.

Започна дезинфекцията около храмовете в София

Започна дезинфекцията около храмовете в София

Фандъкова отново призова да няма струпване...