Магистратите от Върховния касационен съд окончателно потвърдиха доживотните присъди за четиримата убийци на две възрастни жени от плевенското село Стежерово. Осъдените са задържани при специализирана полицейска акция. Те са в плевенския затвор за изтърпяване на присъдите, съобщи БНР.

Юсеин Раимов, Мемиш Мемишев, Рамадан Шерифов и Мемиш Асанов остават до края на живота си зад решетките заради две убийства, извършени от тях през 2010 година.

Трагедията се е разиграла на 13-ти юли 2010-та година, когато съсед на 84-годишната Радка Митева и 85-годишната Милка Ивановска от село Стежерово се натъква на мъртвите тела на двете жени, които са удушени. Убийците са действали по един и същи начин.

Говорителят на Плевенската Окръжна прокуратура Добринка Митева коментира, че на първа инстанция от окръжният съд в Плевен е постановил оправдателна присъда. "След това, по протест от наблюдаващия прокурор, делото е разгледано във Великотърновския Апелативен съд, където присъдата беше изменена. Четиримата са признати за виновни и им е наложено това, може би едно от най-тежките наказания, които са предвидени в нашия Наказателен кодекс", обясни Митева.

Говорителят на държавното обвинение определи престъплението като: "Едно от най-тежките престъпления, които е извършено на територията на областта, разкрито, доказано и наказано с влязла в сила присъда".