ВМРО вече са готови с изискуемите документи, необходими за кандидатирането на арестуваните националисти за депутати в следващия парламент.

Припомняме, бомба с голям тротилов еквивалент избухна минути след 06,00 часа на 29 юни 2012 г. в Сандански. Взривното устройство е било поставено пред офиса на партия Евророма, намиращ се в близост до кооперативния пазар в курортния град.

59-годишният Малин Илиев пострада тежко, след като взел пакет, оставен пред офиса на партията на Цветелин Кънчев в града. Веднага щом попаднал в ръцете му, той се взривил.
Илиев беше приет в болницата в Сандански с разкъсана ръка, тежки травми на вътрешните органи и разкъсана коремна стена. Два дни след инцидента беше транспортиран във Военномедицинска академия, където почина месец след взрива.

Николай Йовев, Александър Ангов, Стоян Ставрев и Васил Георгиев бяха задържани два часа след инцидента за съпричастност.
На 14 февруари Стоян Ставрев бе пуснат под гаранция срещу три хиляди лева. Останалите трима обаче все още са на топло.
Преди дни от ВМРО обявиха, че ще вкарат момчетата в изборните си листи, за да могат да ги извадят от килията.

Зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки и група патриоти дойдоха в Съдебната палата, за да подкрепят Николай Йовев, чиято мярка за пореден път ще се разглежда от Софийски апелативен съд. Старта на заседанието обаче беше отложен заради поредния сигнал за бомба в сградата на съда.

Въпреки студа, патриотите и представители на Сдружението на футболните фенове, начело с председателя си Елена Ваташка, останаха на тротоара пред сградата, за да чакат началото на заседанието.
Ваташка обясни, че Ники Горския, както е известен сред ултрасите Николай Йовев, се ползвал с добро име сред феновете на Пирин, ЦСКА и Левски в югозападна България. Те не вярват, че той и останалите момчета са замесени в трагичния инцидент.

Припомняме, вчера и от Евророма също се оказаха разколебани за това дали четиримата младежи са замесени с инцидента.
„Имам някакво странно усещане, че Цветан Цветанов замаза очите на обществото, задържайки лица, за които има съмнителни доказателства за извършено от тях престъпление", коментира Цветелин Кънчев.

Тези негови думи предизвикаха смеха на Джамбазки, който не скри задоволството си от "това, че Цветелин Кънчев ни цитира".
Впечатлен съм, че той най-после стигна до нашия извод, който направихме преди доста време, коментира пред news.bg Ангел Джамбазки.

Той продължава да твърди, че тези момчета, които са гордостта на пиринския край, са натопени.
Няма никакви доказателства, няма експертизи. Просто се чудят как да скалъпят нещата, възмути се още той.