Предстои внасянето на обвинителен акт в съда срещу Бенчо Бенчев, общински съветник в Бургас, съобщи Районна прокуратура - Бургас.

Разследването е приключено и всички доказателства и материали по делото са събрани и предадени на обвиняемия и неговите защитници.

Обвиняват Бенчо Бенчев

Обвиняват Бенчо Бенчев

Бургаската прокуратура разследва прикриването на Очите

Припомняме, че Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 02.08.2018 г. до 04.08.2018 г. в Република Гърция и Република Турция е помогнал на Димитър Желязков да избяга и да бъде осуетено наказателно преследване. Според обвинението, Бенчев е откарал Димитър Желязков от Солун до Истанбул, като му е предоставил и стая в хотел, резервирана на името на Бенчо Бенчев. По този начин бургаският общински съветник е помогнал на Димитър Желязков да се укрие от правосъдието. За това той може да получи присъда лишаване от свобода до пет години.

Както стана известно, Бенчо Бенчев е заместник-председател на бургаския общинския съвет и беше задържан с Димитър Желязков - Очите в Истанбул миналата година. Заедно с тях беше задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му, защото беше болен
Обновена

Бенчо Бенчев: Срещнах Желязков случайно, помогнах му, защото беше болен

Зърненият бос не искал да излиза от политиката

Бенчев е обвинен и че в дома му са открити 57 бр. фабрични патрона, представляващи боеприпаси по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, без да има надлежно разрешително за това. Тук НК предвижда лишаване от свобода от две до осем години.

Бенчо Бенчев е с гаранция за 50 000 лв. и забрана за излизане в чужбина
Обновена

Бенчо Бенчев е с гаранция за 50 000 лв. и забрана за излизане в чужбина

Бургаската районна прокуратура обвини общинския съветник

Друго обвинение към Бенчо Бенчев е, че на 05.08.2018 г. в спалнята на дома му в Бургас са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно - ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях. Той не е взел необходимите мерки за сигурност и мерките, предвидени в закона. Възможното наказание е лишаване от свобода от една до пет години или глоба от 500 до 3000 лв.