Днес Бенчо Бенчев е привикан да се яви пред разследващите органи в Окръжен следствен отдел в Бургас.

Цел е Бенчев да бъде привлечен към наказателна отговорност, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че вчера стана ясно, че общинският съветник Бенчо Бенчев е настанен в болница след като му е прилошало. Беше съобщено и че се намира в тежко състояние, затова и той ще се яви при първа възможност пред разследващите, за да получи предявеното му обвинение.

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Кадри от предаването на Бенчо Бенчев и Несрин Узун на българските власти

Видеото е заснето на ГКПП "Капитан Андреево"

По-рано на извънредно заседание, БСП в Бургас изключи Бенчев от групата в Общинския съвет. Аргументите са, че работата на Бенчев се оценява положително, но създалата се ситуация не представлява политиката и интересите на БСП в органите на местния парламент. Паралелно с това обаче Бенчев не е задължен да напусне самия общински съвет, където е влязъл с избори.

Бенчев заедно с бившият депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул на 4 август. Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите, Несрин Узун също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаския криминален бос, а самата стая в хотела е регистрирана е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Общинарят от БСП, замесен с Очите, крил тефтер с дължимото за боса

Общинарят от БСП, замесен с Очите, крил тефтер с дължимото за боса

Заедно с Бенчев е хванат и екс депутат от ДПС

Районната прокуратура в Бургас е започнала разследване за подпомагането на Димитър Желязков - Митьо Очите да се укрие в Истанбул, Турция. Досъдебното производство обхваща периода от 2 до 5 август 2018 г., когато Очите бе арестуван от турските власти.

Разследването е за това, че е спомогнато на лице, извършило престъпление да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление. Престъплението е по чл.294 ал.І от НК и се предвижда затвор до 5 години.

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Сега ли си отворихте очите за Очите?

Защо е нужно прокуратурата да вдига цялата тази пушилка около работа, която по принцип и по закон е длъжна да върши

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Р.Турция и Р.Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Разследването се провежда от следователи при Окръжен следствен отдел при ОП-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас.

Политиците у нас търсели бързи пари в съдружие с криминалния контингент

Политиците у нас търсели бързи пари в съдружие с криминалния контингент

Митьо Очите не е първият случай, коментира бившият шеф на ГДБОП Румен Миланов