Жена даде над 15 хил. лева на врачка, обещала да излекува болния й съпруг, чрез разваляне на магия.

Случаят обаче е от началото на 2019 г., а прокуратурата тепърва внесе обвинителен акт срещу 38-годишната Е.П., която в периода от 22 до 28 януари в смолянското село Смилян взима на няколко пъти общата сума от 15 860 лв.

Пострадалата жена се свързва с врачката, след като видяла рекламна обява, на която измамницата се представяла с друго име и с претенциите, че разваля магии. Представеният телефонен номер в обявата бил на нейна близка.

Отчаяната жена се обадила и разказала за състоянието на съпруга си, което не се подобрявало, а наскоро претърпял операция и се лекувал в болница. Е.П. била категорична, че може да му помогне, но магията била много силна. Поради това тя поискала различни суми пари на четири пъти.

Първоначално врачката взела 260 лв. за разваляне на заклинание с арабски символи на хартия, след това 3600 лева за закупуване на катран от Турция и на два пъти сумата от 12 хил. лв. за доставка на лечебна вода от Израел.

Съпругата изпратила парите с пощенски превод до посочен адрес. По-голямата част от тях обаче взела от приятелка, която пък изтеглила кредит.

През това време Е.П. настоявала да не връщат болния мъж в лечебното заведение и била категорична, че ще се оправи. Състоянието му обаче не се подобрявало, затова постъпил отново в болница, където починал.

Вече вдовица, жената се свързала с врачката и си поискала обратно парите. Оттогава Е.П. спряла да вдига телефона.

Заедно с повдигнатото обвинение, прокуратурата е забранила на Е.П. да напуска страната. Районния съд в Смолян е насрочил делото за разглеждане в разпоредително заседание. Към момента парите не са върнати.