Магистратите от Висшия съдебен съвет (ВСС) приеха дебатите за одита на централизираната система по случайното разпределение на дела да продължи в закрито заседание.

Освен това кадровиците приеха да бъдат поканени и изслушани експертите, извършили одитния доклад също на закрито заседание.

Данаил Кирилов: Информатиците не са проверявали записите от системата за дела

Данаил Кирилов: Информатиците не са проверявали записите от системата за дела

Лозан Панов настоя да се публикува докладът

Магистратите отхвърлиха предложението да бъдат поканени експертите от отдел "Информационно обслужване" от ВСС. 

Днешното им заседание се провежда онлайн като в залата, където обичайно заседават, е само правосъдният министър Данаил Кирилов и технически лица, а връзката с членовете на ВСС е през интернет.

Гешев не иска да учи седмокласници да разпределят дела в България

Гешев не иска да учи седмокласници да разпределят дела в България

Докладът да бъде публикуван на страниците на ВСС е съгласен и той

Припомняме, главният прокурор Иван Гешев сезира Европейската комисия (ЕК) за системата за случайно разпределение на делата. 10 000 евро струвало делото да попадне при точно определен съдия, позова се Гешев на слухове, дочути в съдебните среди. Обвинител номер едно се надява това да не се окаже вярно.

Софийската градска прокуратура обяви, че образува досъдебно производство по повод депозиран сигнал от главния прокурор Иван Гешев за шестима членове на Висшия съдебен съвет. Петима от тях са от софийската колегия, а един от прокурорската колегия на ВСС.