Полицаите откриха 22 мигранти при спецоперация на 20 юли 2021 г. край Китен. Мигрантите били в автомобил "Фолксваген Транспортер" с фалшиви регистрационни табели и лого на банкова институция. Колата била шофирана от българин. При проверката в товарния отсек на камиона граничарите открили 22 мигранти без документи за самоличност. По данни на 13-те мъже, осем жени и дете те са от Сирия и от Ирак.

Микробусът е собственост на частно лице, а фалшивите табели дублират реално съществуващи, които са на банковата институция, която няма никакво участие в случая.

Микробусът е бил съпровождан от лека кола. И двамата шофьори са арестувани до 72 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. 281 от НК за каналджийство. На двамата мъже е постановена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане. Те ще бъдат приведени в следствения арест в Бургас.

Незаконните мигранти ще бъдат настанени в СДНВЧ - Любимец. Работата по случая продължава.

Арестуваха шофьор, опитал да превози 24 мигранти от Афганистан

Арестуваха шофьор, опитал да превози 24 мигранти от Афганистан

Те дошли от Гърция, искали да стигнат до София

Същия ден гранични полицаи ГПУ - Ивайловград спрели за проверка в района на село Планинец товарен автомобил "Форд Транзит", шофиран от 24-годишен мъж от Софийска област. В каросерията на камиона са установени 24 незаконни мигранти (20 пълнолетни и четирима непълнолетни), без документи за самоличност, по техни данни афганистански граждани.