Вече втора седмица властите издирват избягалите от Централния софийски затвор престъпници - Владимир Пелов и Радослав Колев.

Осми ден продължава търсенето на двамата бегълци. След като МВР разпространи повече снимки на двамата избягали, сигналите в полицията са се увеличили. Никой от тях обаче не е достоверен.

Стотици сигнали за двамата избягали затворници, но без конкретни следи

Стотици сигнали за двамата избягали затворници, но без конкретни следи

Последният по-конкретен случай е от вчера

Има информация, че Пелов и Колев все още се намират в страната. Преди ден в МВР е постъпила информация, че избягалите са засечени във вила близо до село Огоя, което се намира до Своге. На място са били изпратени сили на полицията, които са претърсили района, но двамата затворници не са открити. През почивните дни по празниците хеликоптер е облетял над селото, но двамата не са били намерени.

Припомняме, и двамата издирвани мъже са опасни. Радослав Колев е рецидивист, осъден на 26 г. зад решетките за убийство. Владимир Пелов Стефанов пък има присъда 30 г. "лишаване от свобода". Той е осъден за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама полицаи.

 И Граф Монте Кристо избяга от затвора, успокояват ГЕРБ
Обновена

И Граф Монте Кристо избяга от затвора, успокояват ГЕРБ

Радев: МВР знаеше от година, че Валентин Пелов готви бягство

Издирването на двамата бегълци от Централния софийски затвор Владимир Пелов и Радослав Колев продължава активно и властите призовават всеки, който има информация за тях, да се свърже с полицията. До момента от двамата няма и следа.

Припомняме, на 5 април вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че в ведомството са получени над 100 сигнала за двамата бегълци. По думите на министъра едва 30 от сигналите е вероятно да са достоверни. Въпреки това всички сигнали се проверяват.

Бягството на двамата стана повод опозицията в лицето на БСП да поиска оставката на министърът на правосъдието Цецка Цачева и вътрешният министър Валентин Радев.

Впоследствие и лидерът на "Воля" Веселин Марешки пожела Цачева да подаде оставка. От своя страна правосъдният министър заяви, че оставката е лесна, но неефективна мярка.