Втори инцидент се е случил с основен свидетел по делото срещу Алексей Петров се е случил в рамките на половин ден.

Неизвестни лица са посекли с брадва Пламен Устинов. Инцидентът е станал в селото му в Тетевенско - Глогово, съобщава bTV.

Първоначалната информация е, че става въпрос за убийство, но по-късно стана ясно, че Устинов е откаран в плевенската болница. По информация на БНР Устинов е жив и лекарите го преглеждат. Раните са по главата и в областта на шията. От Спешна помощ в Ловеч съобщиха, че засега няма опасност за живота му.

Скандалът е възникнал при битов инцидент.

По първоначални данни става въпрос за междусъседски или междусъселянски спор, който  е бил подновен днес. По непотвърдена информация Пламен Устинов е счупил стъкло на автомобила на своя съселянин, след което той  е взел брадвата, с която е нанесъл удари в областта на главата на Пламен Устинов. След този скандал в инцидента се включили и двамата им синове.

На мястото на инцидента в тетевенското село Глогово в момента има засилено полицейско присъствие и наблюдаващ прокурор, за да се изяснят причините за инцидента.

Припомняме, тази сутрин друг основен свидетел по делото „Октопод", Георги Цветанов почина на път за болницата след автомобилна катастрофа. Така в деня, в който Алексей Петров се яви на заседание от процеса срещу него в Специализирания съд за първи път след опита за покушение срещу себе си, се случиха неприятни инцидент с двама свидетели.

Припомняме, Пламен Устинов е свидетел в процеса „Октопод" като защитен свидител. Към делото бяха приложени СРС-та от срещите му с Алексей Петров, проведени през пролетта на 2012 година.
Искането да се направят тези записи Устинов мотивира с отправени му заплахи за живота. По време на активната част от процеса на Пламен Устинов бе назначена и охрана.