Само за няколко часа дежурните са получили 8 сигнала за опити за телефонни измами в Кюстендил и Дупница. Апашите пробват най-новата схема в момента, съобщиха от МВР Кюстендил.

Арестуваха двама телефонни измамници

Арестуваха двама телефонни измамници

Единият е сочен за знакова фигура, другият - 20-годишен без криминални регистрации

Те се представят за полицаи, които дебнат именно телефонни измамници и съветват гражданите, ако им се обадят по телефона и искат пари, "да спазят указанията", обещавайки им, че "полицаите ги дебнат, ще ги заловят с плячката" и ще възстановят на хората парите след задържането на измамниците.

Целта било уж да се хванат на място и с парите - за веществено доказателство.

С едномесечни заплахи „ало” измамници отмъкнаха 32 000 лв. от бургазлийка

С едномесечни заплахи „ало” измамници отмъкнаха 32 000 лв. от бургазлийка

Арестувани са трима души

От областната полиция изпратиха съобщение, с което за пореден път подсещат хората да не се доверяват на непознати по телефона, да не си съобщават адреса, номерата на мобилните си телефони и никаква лична информация.

От МВР припомнят, че истинските полицаи не изискват от гражданите информация за спестяванията им и не ги съветват да дават пари на когото и да било.

„Ало”-тарикати свиха 34 000 лв. от бивш разузнавач

„Ало”-тарикати свиха 34 000 лв. от бивш разузнавач

Мислел, че помага на „ченгета”

Вярвайте, че всяка предоставена сума на непознат, както и да се е представил, всяка оставена сума на място, за което ви е "посъветвал телефонният полицай", е загубена, се казва в съобщението.

Криминалистите смятат, че най-добре в случай на подобни опити за измами е човекът просто да затвори телефона и да се обади на 112.