Турският гражданин Мехмет Б. е бил хванат в Банско да кара след солидна почерпка и се е разделил с книжката си, съобщиха от прокуратурата.

В 1.50 ч. на 1 февруари 31-годишният Мехмет е бил спрян от патрул за рутинна проверка. Дежурните преценили, че трябва да му направят проба за алкохол. Дрегерът показал завишена концентрация и го накарали да отиде да даде кръв за химичен анализ.

Така станало ясно, че кара с 2,47 промила. Веднага е била въведена в действие заповедта за принудителна мярка на началника на районното в Банско и още през същия ден турският гражданин е бил лишен от правото да управлява моторно-превозно средство.

В хода на образуваното бързо производство, районната прокуратура в Разлог е сключила споразумение със защитата на обвиняемия, който се признал за виновен.

След одобрението на съда на подсъдимия Мехмет Б. е определено наказание "Лишаване от свобода" за срок от три месеца с изпитателен тригодишен срок, глоба в размер на 150 лв. и "Лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от шест месеца.

Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда.