Медиците от ямболската болница искат да се затегнат мерките срещу агресорите, които извършват нападения в лечебните заведения, и да се увеличат наказанията срещу тях.

Причината е, че в момента служителите в болницата се страхуват за живота си след поредния случай на агресия към лекар, съобщи bTV.

Пациентка налетя да бие лекарка в Бургас

Пациентка налетя да бие лекарка в Бургас

Чакащи за преглед се разбягали

Преди дни мъж нахлул на нощно дежурство в спешното в болницата, размахал нож и заплашил екипа. Причината е, че приятелката му чакала дълго за рентгенова снимка.

Един от медиците натиснал паник бутона, но той не е проработил.

Устройството вече е оправени и са взети всички мерки. Освен това ще се сложат и нови камери, обеща директорът на болницата д-р Диманов.

Понеже подобни случаи има не само в Ямбол, той поиска да се увеличи контролът. "Нека такива нарушители да бъдат наказвани, а не само предупреждавани и пускани", призова директорът.

Той описа ямболската болница като разграден двор - площта, на която е разположена е много голяма и трудно се охранява. Ръководството на болницата няма възможност да постави навсякъде камери и затова са сложени само 9 на уязвими места, където и преди са ставали инциденти.

Жалба срещу битата лекарка от Пазарджик са подали нападателите й

Жалба срещу битата лекарка от Пазарджик са подали нападателите й

Твърдят, че се е държала арогантно и не обърнала внимание на сина им

Причината за нападението отпреди няколко дни е, че пациентка с навехнат крак чакала прекалено дълго за рентгенова снимка. През това време се e правела томография на пациент с хематом, който бил в много тежко състояние. "Това вероятно е наложило изчакване по-продължително време", каза д-р Валентин Вълчев от спешното отделение.

Пациентката се ядосала и без да чака се прибрала. Оплакала се на приятеля си и той тръгнал да търси сметка на лекарите. Счупил вратата на хирургията и нахлул в спешното, размахвайки нож.

"Някак не е редно човек в животозастрашаващо състояние да чака друг с изкълчен глезен да бъде сниман", заявиха от лечебното заведение.