За пореден път бе отложено делото за побоя над Християн Пендиков. Днес причината бе, че единият от обвиняемите не се яви на заседанието в Основния съд в Охрид.

Борче Ангелов не се яви в залата, а другият пристигна със закъснение, но след като адвокатът му се обади по телефона да го извика.

Адвокатът на Илия Спасески и Борче Ангелов обяви, че и двамата са мислели, че делото е насрочено за 27 март. Защитата нямаше обяснение защо са сгрешили датата на заседанието.

Съдията по делото изиска от полицията в Охрид и Битоля служебно да бъдат доведени на следващото заседание обвиняемият Ангелов и един от свидетелите, който също не се яви в залата.

И шестият опит да тръгне делото за побоя над Християн Пендиков се провали

И шестият опит да тръгне делото за побоя над Християн Пендиков се провали

Основният съд в Охрид отложи заседанието

"Това е печелене на време и умишлено разтягане на делото. И двамата обвиняеми бяха уведомени за датата, защото присъстваха на предишното заседание", посочи адвокатът на Пендиков Стефан Камишевски.

Той връчи на съда и психиатрична към медицинската експертиза на Пендиков с претенция за присъждане на обезщетение за нанесени нематериални щети.

Следващото заседание на Основния съд в Охрид по делото е насрочено за 16 април.

Припомняме, Християн Пендиков, който бе секретар на вече заличеното сдружение "Цар Борис III", стана жертва на побой в Охрид на 19 януари, а ден след това беше транспортиран с правителствения самолет "Фалкон" за лечение в България. Пендиков беше приет във ВМА, където беше опериран заради счупена челюст.

На 10 май Християн Пендиков стана български гражданин след церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2.