До момента няма годни доказателства, които да уличават Георги Георгиев да е извършил престъпление. Това заяви адвокатът на подсъдимия Петко Кънев, предаде БТА.

Георгиев е с повдигнато обвинение за причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова.

Кънев е коментирал сведенията на един от свидетелите, който е разпитан на днешното заседание пред Районния съд - Пловдив. По думите на адвоката в обвинителния акт се посочва, че свидетелят, който е таксиметров шофьор, сам е закарал подсъдимия до конкретен адрес в Стара Загора. Но показанията, които същият даде днес по време на разпита си, сочат, че въпросният адрес му е бил даден от полицията.

Защитата на Георги Георгиев смята, че това се отличава много от събраното в хода на досъдебното производство и допълни, че се оказвало, че доста от нещата действително са нагласени в досъдебната фаза и обвинителната теза започва сериозно да се пропуква.

Възможно е отново да бъде направено искане за промяна на мярката за неотклонение на подсъдимия. Петко Кънев обясни, че обстоятелствата, посочени като налагащи продължаване на заседанието са отпаднали, а именно - разпитани са всички свидетели.

По-късно стана ясно, че Районният съд - Пловдив е определил по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" за Георги Георгиев, обвиняем по делото "Дебора", предаде БНТ.

Първото такова определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и подсъдимият остана в ареста. Днешната мярка също ще влезе в сила най-рано след седем дни и то, ако не бъде обжалвано отново от прокуратурата.

Днес е постъпило ново искане от защитата на Георгиев, а причината са показанията на таксиметровия шофьор, който се смята за ключов свидетел по делото.

Според прокуратурата обаче на този етап няма съществени противоречия в показанията на свидетелите и не смята, че има основание за изменение на мярката за неотклонение. Ивелина Косева, наблюдаващ прокурор, заяви, че адвокатът на Георгиев може да интерпретира доказателствата, както намери за добре и в защита подзащитния.

Делото ще продължи през ноември с изслушване на вещи лица. Последен обяснения ще даде Георги Георгиев.

Съдът върна в ареста Георги с макетното ножче

Съдът върна в ареста Георги с макетното ножче

Делото "Дебора" продължава на 12 септември