Окръжният съд върна в ареста Георги Георгиев, който е обвинен в причиняване на телесна повреда, принуда и закана с убийство спрямо 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни от съда.

В края на юли мярката за неотклонение на подсъдимия по делото "Дебора" бе изменена от "задържане под стража" в "домашен арест", но прокуратурата внесе протест срещу по-леката мярка, който бе уважен от Окръжния съд. Днешното съдебно решение е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Делото срещу Георги Георгиев ще продължи със съдебно заседание на 12 септември, когато ще дадат показания още трима свидетели. Ще започнат и разпитите на вещите лица.

Дебора беше жестоко нарязана с макетен нож преди малко повече от година. Георгиев беше с постоянна мярка "задържане под стража" от 31 юли 2023 г. по обвинението за отправяне на заплахи за убийство спрямо 18-годишната Дебора. Срещу него има повдигнати още две обвинения - за принуда и за нанесена средна телесна повреда.

Определението за средна телесна повреда дойде едва след допълнителната експертиза, провокирана от обществения натиск, след като случая стана публичен. Повторната експертиза също бе изготвена от пловдивски лекари, след като съдебните медици в Стара Загора си направиха самоотвод.

Има събрани доказателства за други версии за нападението срещу Дебора Михайлова

Има събрани доказателства за други версии за нападението срещу Дебора Михайлова

Майката на Георгиев каза, че тя не е отгледала насилник