Главният прокурор Сотир Цацаров бил изненадан от разкритието, че прокурорът, изпратен да проверява кмета на Галиче Ценко Чоков е в конфликт на интереси.

Той е баща на младеж, който води дело за побой с основен свидетел единият от синовете на Чоков, показа репортаж на медията.

Разкритието Сотир Цацаров разбрал от медиите, а в интервю за БиТиВи заяви, че „това е било доста неприятна изненада”.

Цацаров: Нито Иванов, нито Кънев са мерител за оставката ми

Цацаров: Нито Иванов, нито Кънев са мерител за оставката ми

Докладът на ЕК бил болезнено реалистичен

Затова и главният прокурор веднага изпратил своя заместник Борис Сарафов във Враца. Цацаров бе категоричен, че прокурорът Вътов трябва да си направи отвод.

„Не мога да знам всичко, което се случва в цялата прокуратура, но очевидно е неприятно и хвърля недобра сянка върху цялата проверка“, оправда се за случилото се Сотир Цацаров.

Той отказа да коментира постъпката и мотивите на Вътов да поеме проверката.„Обективно погледнато, той не може да извърши обективна проверка, не но не мога да съдя за хората, преди да съм чул техните мотиви“, заяви Цацаров, като обясни, че не може да подозира недобросъвестност.

По другата „врачанска” тема – смъртта на Тодор Йорданов, главният прокурор заяви, че днес до края на деня или най-много до края на седмицата се чака да излезе съдебно-медицинската експертиза, която ще е ключът към решаване на делото и правната квалификация.

Наблюдаващият прокурор обмисля да разреши публично огласяване на тази експертиза, добави Цацаров.