Не само, че са изпълнени услугите, за които е платено по договор, но и са изпълнени с най-добрите специалисти, с които съм успял да работя и с най-добрите подизпълнители, които към този момент е можело да бъдат използвани. Това заяви в студиото на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия бившият депутат от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Караджов е първият обвиняем по разследването за "Космо България Мобайл"

Караджов е първият обвиняем по разследването за "Космо България Мобайл"

Изпълнителните директори на дружеството го източват малко преди продажбата

Припомняме, че той бе обвинен в присвояване. Прокуратурата смята, че той е участвал в източването на над 5 млн. лева от един мобилните оператори у нас, като това е станало чрез сключване на фиктивни договори.

Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова е категорична, че няма реално изпълнение на договорите, а парите са преведени.

Прокуратурата обвини и реформатора Гроздан Караджов

Прокуратурата обвини и реформатора Гроздан Караджов

За източването на "Космо България Мобайл"

От своя страна Караджов е категоричен, че никога не е получавал от "Теленор" или от "Глобул" възражение за това как са изпълнени договорите.

Той поставя въпроса защо мобилният оператор не е изпратил нито едно писмо, за да поискат информация защо и как са се изпълнявали договорите, а директно са се обърнали към прокуратурата.

Гроздан Караджов коментира, че сигналът е подаден преди три години. Той веднъж е бил прекратяван, а сега изведнъж се събужда отново. Той припомни, че в последните 3 години не се е занимавал с бизнес, защото е бил в парламента. Няколко пъти Гроздан Караджов подчерта, че според него всичко е изрядно с договорите.

Той поясни, че му трябва време, за да проучи ситуацията, но посоката била голяма сума пари. Караджов обясни, че сега изтича срокът за усвояване на задържана голяма сума пари по договора между норвежците и гърците. 

Караджов призова случаят да не се замита, както и да не се замитат всички случаи, в които прокуратурата влиза неправомерно в граждански отношения.

Самият той не се е свързал с "Теленор", тъй като ръководството му е променяно няколко пъти и не го познава.