Служители на Митница Русе задържаха голямо количество дрехи, носещи лого на световно известни марки. Стоките са внесени в България от Турция. Смесени с други официално декларирани текстилни изделия, дрехите пътували за Унгария.

Пратката е засечена на 12 септември при проверка на камион с турска регистрация, излизащ от България през Дунав Мост1 Русе - Гюргево. Шофьорът представил документи, че превозва текстилни изделия от три турски фирми за получател в Будапеща.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка по метода "анализ на риска". В 17 от чувалите с дрехи служителите от отдел "Борба с наркотрафика" откриват общо 1800 броя различни по вид дрехи - анцузи, дънки, спортни якета, фланели с къс и дълъг ръкав, дамски жилетки и пижами, носещи емблемите на NIKE, ADIDAS, ARMANI, GUCCI, SPIDER MAN, LACOSTE, HUGO BOSS и др.

Стоките са задържани на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент и на Съвета, поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Съгласно предвидената процедура в Регламента, правопритежателите на съответните ще бъдат уведомени.