Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 46-годишния Красимир И., за убийство и опит за убийство. Извършен е оглед на местопроизшествие. Назначени са и се извършват съдебно-медицински експертизи на пострадалите. След извършване на престъплението Красимир И. се е укрил. На 21 май. същият е установен и издирен в гр. Кърджали.

Наказанието, което се предвижда за престъплението е "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. Красимир И. е настанен в болнично заведение в гр. Кърджали предвид здравословното му състояние.

На 20 май, в 10 и 42 часа, на тел. 112 е получено съобщение от Гергана И., че Красимир И., на 46 г., бие майка й. Незабавно е изпратен екип от Второ РУ на МВР- Стара Загора. Установено е, че Гергана И. и майка й - Мария Ж. са с по няколко прободни рани от остър предмет.

Мъж уби тъща си и рани жена си в Стара Загора

Мъж уби тъща си и рани жена си в Стара Загора

Издирва се

Двете жени са транспортирани до МБАЛ -"Ст. Киркович" - Стара Загора. По пътя за болницата Мария Ж., на 67 г., е починала. Гергана И., на 29 г., е настанена в хирургична отделение с две прободни рани - едната в ляво междуребрие и втората в дясно, до мечовиден израстък.

Установено е, че нараняванията на двете жени са причинени от Красимир И., на 46 г.

Спрямо Красимир И. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Към настоящия момент същият е в болнично заведение в гр. Кърджали под охрана.

Предстои транспортирането му в ОЗ "Следствени арести" - Стара Загора.

Окръжна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на марка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.