63-годишен мъж е задържан и привлечен като обвиняем за извършени блудствени действия спрямо две момичета- на 8 и 10 години.

По информация на Окръжна прокуратура-Стара Загора мъжът е блудствал с децата на стълбищна площадка в жилищен блок в Казанлък на 15 септември.

Мъжът и едно от пострадалите момичета са били съседи, а другото дете е било на гости при свои близки. Установено е, че обвиняемият Е.Ж. опипвал двете малолетни деца с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление.

От Окръжна прокуратура-Стара Загора уточниха за News.bg, че децата са били сами на стълбищната площадка в момента на блудството. До задържането на мъжа се стигнало, след като момичетата споделили за случилото се на свои близки.

Първоначално Е.Ж. е бил задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", което е уважено от Окръжен съд-Стара Загора.

Мъжът е с повдигнато обвинение по чл. 149, ал.5, т.1, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Ако бъде признат за виновен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години.

10 години затвор получи мъж, изнасилил доведената си дъщеря

10 години затвор получи мъж, изнасилил доведената си дъщеря

Тя била на 13 години