По искане на Окръжна прокуратура - Хасково съдът определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо на 72-годишен мъж, изнасилил малолетно момиче.

До момента е установено, че на 12 април 2017 г. в село Д. Г., област Хасково, обвиняемият К. О. отвел 13-годишно момиче до дома си, използвайки сила и заплашвайки момичето. Там мъжът насилствено осъществил полов акт с момичето.

Момичето е викало за помощ и все пак е успяло да избяга от къщата на насилника. За случая е бил подаден сигнал в полицията, а обвиняемия е бил задържан още същия ден.

По делото са разпитани свидетели и са назначени експертизи. С постановление от 13 април 2017 г. К.О. е бил привлечен като обвиняем за изнасилване на малолетно лице, за което са предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

На 15 април 2017 г с определение на Окръжен съд-Хасково по отношение на обвиняемия К.О. е била взета мярка за неотклонение "задържане под стража", която може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив. Разследването по случая продължава.