Полицаите в Самоков задържаха 9 души, участвали в масов бой, възникнал пред сградата на Районното управление в града. Действията на органите на реда предотвратили разрастването на мелето, пишат от пресцентъра на МВР.

Масовият бой станал в събота, 1 септември, около 23.30 часа. Тогава бил подаден и сигнал, че на улица "Странджа" в Самоков е възникнало масово сбиване между 12 души.
Към мястото са изпратени екипи на полицията, пред които 39-годишна жена посочила, че тя и нейни роднини били нападнати от семейство, с което имат стара вражда.

В същото време в местното районно управление се появили три лица от въпросното семейство, които от своя страна пожелали да подадат жалба срещи трима от първата фамилия. Те посочили, че около 22 часа същата вечер трима от опонентите им го заплашили с нож пред магазин.

Излизайки пред сградата на управлението, тримата от втората фамилия били посрещнати от тълпа от над 30 души, носещи брадви, бухалки и ножове, които предприели саморазправа с тях и чакащите ги отвън техни близки.

С цел прекратяване на масовото меле били мобилизирани всички налични служители на районното в Самоков.

Униформените успели да разпръснат агресивната тълпа.

При инцидента пострадали двама мъже, единият от които е прегледан и освободен за домашно лечение, а другият - настанен за лечение в самоковската болница с прободна рана, но без опасност за живота.

По случая започнало разследване. В хода на предприетите действия полицаите успели да установят самоличността на най-дейните участници в сбиването.

Последвала специализирана полицейска операция по задържането на извършителите възстановяването на добрия обществен ред.

В акцията взели участие и униформени от районните управления в Костенец, Ихтиман, както и колегите им от Специализирани полицейски сили към СДВР и жандармерията.

Първоначално полицаите арестували 5 души от Самоков, сред които и 2 жени. Други трима са обявени за общодържавно издирване. Впоследствие същите са установени и арестувани. Задържан е бил и още един участник в мелето пред полицията.

По случая е образувано досъдебно производство, работата на полицаите продължава под ръководството на прокуратурата.