С постановление на Районна прокуратура - Дупница обвиняемият Росен Тимчев е задържан за срок до 72 часа за осигуряване на явяването му пред съда.

Припомняме, че на 12 юни Тимчев е привлечен като обвиняем в извършване на няколко престъпления - за упражняване на професия без съответна правоспособност и за съставяне на неистински официален документ.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 1000 лв., като му е бил даден четиридневен срок за внасянето й, считано от 16 юни. Към 3 юли сумата по нея все още не е била внесена. Това е наложило необходимостта на вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Обвиниха бивш временен управител на болница заради фалшива диплома

Обвиниха бивш временен управител на болница заради фалшива диплома

Росен Тимчев представил фалшив документ при назначаването си в Дупница

Припомняме, че производството срещу Тимчев е във връзка със сигнал от Агенция "Медицински одит" и председателя на Общински съвет - Дупница. В него се посочва, че временно назначеният за управител на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в гр. Дупница Р. Тимчев представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност "Здравен мениджмънт", за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

Разследват и бивш шеф на болница в Дупница за фалшива диплома

Разследват и бивш шеф на болница в Дупница за фалшива диплома

За текст "вярно с оригинала" и подпис към него

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът "вярно с оригинала", подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Р. Тимчев. От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, съгласно чл. 63, ал.1 от ЗЛЗ, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.