98 800 къса /4940 кутии/ контрабандни цигари задържаха митничари при проверка на камион с турска регистрация, пътуващ за Великобритания на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от Агенция "Митници".

Шофьорът, турски гражданин, декларирал редовни документи за превозвана стока.

По метода "анализ на риска" митничарите селектират камиона за проверка с рентгенова апаратура, при която са набелязани области в товарното помещение с необичайна плътност. При последвалия физически контрол установяват, че сред палетите с групажната стока са укрити кашони, пълни с цигари.

Открити са 2440 кутии /48 800 къса/ цигари с марката "Parliament" и 2500 кутии /50 000 къса/ с марката "Marlboro", всички без акцизен бандерол.

При други три проверки в два камиона и един лек автомобил са открити общо 1120 кутии /22 400 къса/ цигари, укрити в товарните помещения сред декларираната стока и сред личния багаж на пътуващите в колата.

При проверката в товарните помещения на камионите с турска регистрация, превозващи стоки за Германия и Великобритания, са открити общо 820 кутии безакцизни цигари от различни марки.

В личния багаж, сред хранителни стоки, на пътуващите трима пътници за Франция в лек автомобил, управляван от френски гражданин, са открити 300 кутии цигари.

През месец октомври митничарите са задържали над 960 000 къса контрабандни цигари.