Служители на Седмо районно управление в София са задържали 35-годишен британски гражданин за унищожаване и повреждане на имущество в района на метрото в столицата. Това става ясно от Информационния бюлетин на МВР, публикуван вчера.

На 10 април служител на "Метрополитен" съобщил в районното управление, че в участък между две станции установил срязани капак на шахта, метална мрежа и метална стена, повреден датчик, част от алармена система и увредена стена от тухли.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия бил установен и задържан извършителят - 35-годишен британски гражданин.

След доклад на събраните материали по образуваното бързо производство в Софийска районна прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем по чл.216 от НК. Наложена му е мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа.

От МВР докладват и за задържаните след срещата между отборите на ПФК "ЦСКА- София" и ПФК "Левски".

Задържани са осем лица - един за унищожаване и повреждане на имущество в подлеза на Орлов мост, двама - с наркотични вещества, двама - с пиротехнически изделия, един от които малолетен, 1 - за неизпълнение на полицейско разпореждане; жена, насочила агресивното си поведение към полицейски служители и мъж, който влязъл в ролята си на регулировчик и възпрепятствал движението по пътното платно.