Двама данъчни служители, изнудвали бизнесмен са задържани вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена от служители на сектор "БОП" при ОДП-Пазарджик под непосредственото ръководство на Окръжна прокуратура и съдействието на ръководството на местната дирекция на НАП.

Инспекторите  от ТД "НАП" в областния град К.К. на 38 г. години и 45-годишната М.П. са уличени в изнудване на бизнесмен от региона за сумата от 60 000 лева.

В качеството си на инспектори по приходите, двамата се заканили да санкционират бизнесмен от региона, чиято дейност е свързана с преработка и търговия с дървесина за констатирани пропуски по време на ревизия. Те обаче уточнили, че всички проблеми могат да бъдат решени и отстранени. За тази цел обаче мъжът трябвало да предаде на посочено от инспекторите лице сумата от 60 000 лева.

След получената информация, случаят е поет от служителите на сектор "БОП" при ОДП-Пазарджик.

Вчера М.П. и К.К. са задържани, а при последвалите обиски в жилищата им спецполицаите иззели множество документи: данъчно-ревизионни актове, фактури и три компютърни конфигурации. Окръжната прокуратура в Пазарджик е постановила задържането им за срок от 72 часа. Внесено е искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по разкриване и документиране на престъпната им дейност продължава