Задържаха двама души при операция за предотвратяване източването на чужди сметки от конкретно АТМ-устройство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията е проведена на територията на с. Професор Иширково, Североизточна България след предварителна интензивна работа по сигнал, получен преди броени дни.

Антимафиотите успели да прогнозират времето за следващия ход на извършителите след анализиране на събраната информация по случая. Акцията е извършена около 1:30 часа миналата нощ при появата на автомобила на заподозрените, в близост до банкомата в селото. В същото време са били разположени два наблюдателни екипа от служители на сектор „Борба с организираната престъпност" и група „Охрана на обществения ред" при РУП-Силистра.

Така точно когато единият от мъжете опитал да изтегли пари, а другият застанал да го охранява, антимафиотите пристъпили към задържането им. За да избегнат ареста, мъжете побягнали, като изхвърлили по пътя си част от фалшивите карти. След кратко преследване са задържани 33-годишният Р.П и 38-годишният П.В.

У тях са намерени други неистински банкови карти, както и значителна сума пари, а в автомобила им - пакетче канабис.

Двамата са криминално проявени, регистрирани за извършени подобни деяния в миналото, както и с други криминални прояви. След първоначалното 24-часово задържане мярката им е удължена на 72 часа.

В процес на изясняване са размерът на изтеглените до момента суми, както и сметките, от които е правено това.