На територията на Плевен е проведена специализирана полицейска операция по противодействие на трафик на хора. В нея са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", Първо и Второ РУ-Плевен и групата за охрана на масовите мероприятия при ОДМВР-Плевен.

В хода й, на централната жп-гара в града, те задържат 49-годишен мъж, а малко по-късно, на улица "Неофит Рилски", арестуват 32-годишен, и двамата от Плевен. Назначени са експертизи. До момента е установено, че заловените извършват трафик на хора на територията на страната.

В процеса на работа са претърсени пет адреса в областния град, откъдето са иззети документи, вещи и магнитни носители. Намерени са незаконно притежавани шест огнестрелни оръжия /5 пистолета и пушка - нарезна/ със заличени номера и неустановена към момента марка и модел, както и 65 боеприпаси от различен калибър.

Мъжете са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за извършени престъпления по чл.159 а и чл.339 от НК. Задържани са за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура - Плевен.

Продължава документирането на престъпната им дейност. Полицейските действия са под ръководството на прокурор от РП - Плевен. Работа продължава разследващ полицай.