Окръжна та прокуратура в Бургас задържа за 72 часа Жельо Т. и Йордан Я. за отвличането на непълнолетно момче в бургаския квартал "Банево", съобщи прокуратурата.

И двамата задържани са от Бургас. Те са обвинени за това, че в съучастие по между си, на 7 май в бургаския квартал "Банево" са отвлекли лице, което няма навършени 18 години. За подобно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за период от 7 до 15 години.

30-годишният Йордан Я. и 22-годишният Жельо Т. са обвинени и за това, че на същата дата, след като отвлекли момчето, те са го накрали да признае нещо, което не е извършил, като за това употребили физическа сила. Установено е, че двамата са накрали непълнолетното момче да признае против волята си, че е откраднало дебитната карта на Йордан Я. Те искали и момчето да върне картата, като по време на това те са и нансяли удари с юмрук и ритници в тялото на пострадалия. Изяснено е и че момчето е било душено с въже. Според показанията, двамата са заплашвали непълнолетния, че ще го удушат.

Предстои Окръжната прокуратура в Бургас да внесе в съда искане за постоянното задържане на двамата. Работата по случая продължава.