Задържаха двама за въоръжения грабеж на бензиностанция в село Шейново, съобщи defactolegal.bg,  позовавайки се на Районната  прокуратура в Казанлък.

Диян Д., на 25г., и Ростислав Б. на 26 г. и двамата от  Казанлък, са привлечени като обвиняеми. Въоръженият грабеж в бензиностанцията на село  Шейново бе на 19 юли 2016 г. Двамата в съучастие помежду си и с Андриана В. на 25 г., чрез използване на сила и заплаха са отнели 620 лв. от служител на бензиностанция, се казва обвинението.

Въоръжен обир в казанлъшка бензиностанция

Въоръжен обир в казанлъшка бензиностанция

Образувано е досъдебно производство

След предварително разпределение на ролите тримата са нахлули въоръжени с пистолет в бензиностанцията.

Според свидетелствата на 22-годишният нападнат младеж, нападателят Деян Д. му нанесъл юмручен побой в лицето, заплашил го с оръжието и го принудил да отвори шкафа, в едно от помещенията на бензиностанцията, където се съхраняват парите от оборота.

Адриана В. Лично претършувала шкафа и взела парите. Третият обвиняем, Ростислав Б. охранявал останалите. Той шофирал и автомобила, с който избягали от местопроизшествието.

Съдът е преценил,  че  за извършеното двамата заслужават най-тежката мярка за неотклонение. За престъплението се предвижда  „лишаване от свобода” от 3  до 10 години и има реална опасност те да се  укрият, ако мярката за неотклонение бъде по-лека. Задържането подлежи на обжалване пред Окръжен съд в Стара Загора.

На  Андриана В. е определена мярка за неотклонение “Подписка“ и „Забрана да напуска пределите на Република България“. Прокуратура в Казанлък продължава разследването,  като до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи, съобщава прокуратурата.