Митничарите на Митнически пункт "Лесово" заловиха 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити, които са били пренасяни контрабандно.

На 14 юли, петък, на трасето "Входящи леки автомобили и автобуси" на МП "Лесово" е пристигал лек автомобил с българска регистрация. В автомобила пътували трима български граждани- мъж и две жени.

В зоната за митнически контрол тримата българи заявили, че не пренасят стоки, валута или валутни ценности, подлежащи на деклариране. Въпреки това служителите на ГД "Гранична полиция" подават искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците.

В хода на митническата проверка и личния преглед на двете жени се оказва, че в сутиена и дамската чанта на една от жените са открити 3 пакета съдържащи общо 34 бижутерски изделия от злато и сребро - гривни, пръстени, колиета. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 масивни бижутерски изделия от благородни метали.

Задържаните бижута са недекларирани и са с общо тегло от 230 грама.

Срещу двете български гражданки с инициали, които са с адресни регистрации в град Сливен, са съставени актове за установени административни нарушения по Закона за митниците и Валутния закон.

Иззетите изделия от благородни метали подлежат на отнемане в полза на държавата.