Обявените за общодържавно издирване двама съучастници в убийството на бизнесмена Иван Масърлиев от село Български извор, са арестувани, съобщи 24 часа.

Това е станало тази сутрин в дома на техни близки в столичния квартал "Слатина".

Издирват двама за убийството на бизнесмена Масърлиев в Български извор
Обновена

Издирват двама за убийството на бизнесмена Масърлиев в Български извор

Вероятният извършител, вече е заловен

28-годишният Мирослав Еленков и Божидар Гокин, който е на 34, са били хванати около 6.00 ч. Криминалистите са действали по оперативна информация и са намерили къде се крият двамата, обявени за съучастници на задържания вече Радко Белишки. 

Миналата сряда те успяха да избягат и да се скрият.

В групата са участвали още двама - мъж и жена, шофирала автомобила, с който се придвижвали. Те са дали показания, но още не им е повдигнато обвинение.

За Белишки обаче има достатъчни улики, че е пряк участник в убийството на възрастния бизнесмен Масърлиев. Обвинението е в грабеж, прераснал в убийство.

80-годишният Иван Масърлиев беше бит, изтезаван и убит на 19 декември в дома си в село Български извор.

Нападателите изчакали да остане сам в къщата. Нападнали го и първо го вързали с примка за стол, а около шията и устата му стегнали бинт. Карали го да им каже къде държи ключа от металния сейф. Вероятно бизнесменът не е проговорил и това му коствало живота.

След това престъпниците някак успели да разбият касата. Отмъкнали парите и доста ценни накити.

Оставиха зад решетките обвиняемия за убийството на бизнесмена в Български извор

Оставиха зад решетките обвиняемия за убийството на бизнесмена в Български извор

Другите двама съучастници все още се издирват

Припомняме, че безжизненото тяло на 80-годишния мъж откри жената, с която живеели на съпружески начала. Намерила го на пода с вързани ръце и крака. Металната каса, в която държал пари, била разбита и празна.

По-късно аутопсията потвърдила, че по тялото му има множество следи от насилие.

Част от бандата е проникнала три седмици по-рано в дома на жертвата и е отнела вещи и телевизор. Предполага се, че именно тогава е възникнала идеята за повторно влизане в къщата, тъй като в една от стаите мъжете забелязали металната каса.