Съдът остави зад решетките обвинения за убийството на възрастния бизнесмен в ловешкото село Български извор, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителите са убедили съда, че мярката за неотклонение "задържане под стража" е задължителнa, защото обвиненият може да офейка и да извърши друго престъпление, пуснат ли го под гаранция.

Радко Б. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 19 декември 2016 г. около 20.30 ч. е влязъл в дома на 80-годишния бизнесмен Иван Масърлиев на ул. "Извора".

Той завързал собственика и разбил метална каса. Откраднал неустановена сума пари и други вещи. Грабежът обаче е завършил с убийство.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните доказателства и извършените до момента следствени действия може да са направи обоснован извод, че извършители на престъплението са задържаният Радко Б. и още двама мъже, които са обявени за издирване.

С оглед на миналите му осъждания и обстоятелството, че му предстои тежка присъда, магистратите са преценили да не го пускат под гаранция.

За извършеното престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Издирват двама за убийството на бизнесмена Масърлиев в Български извор
Обновена

Издирват двама за убийството на бизнесмена Масърлиев в Български извор

Вероятният извършител, вече е заловен

Припомняме, че за издирване са пуснати Мирослав Илиев Еленков (28 г.) и Божидар Георгиев Гокин (34 г.).

От МВР молят всеки, който има информация за издирваните, да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.