Криминалисти от Шумен и Варна задържаха извършители на въоръжен грабеж от търговски обект в Шумен.

Около 2:30 часа след полунощ на 27 март в търговски обект на пл. "Гривица" в Шумен влязъл мъж. Той взел пакетче чипс и подал на продавачката банкнота,за да го плати, но в този момент в денонощния павилион влязъл и маскиран мъж, който насочил оръжие срещу продавачката и отправил заплахи. След това двамата задигнали малко над 1000 лева.

Освен парите в касата, злонамерените посетители взели и портмонето на продавачката с 150 лева, лична и дебитна карта.

Криминалистите започнали работа по случая на същия ден. В хода на разследването полицаите установили самоличността на извършителите. В резултат на предприетите съвместни действия на 2 май, вторник, криминалистите задържали на територията на морската ни столица Ж.Г. (23-годишен), М.М. (22-годишен) и В.К. (22-годишен). И тримата мъже са от Варна.

В хода на разследването са извършени са огледи на автомобили, иззети са дрехи и оръжие. При проведените разпити било установено, че тримата са извършили грабеж в същия обект през месец ноември миналата година, но не са осъждани.

Задържаните са оказали пълно съдействие при документиране на престъплението. Разпитани са пред съдия от Районен съд - Шумен. Изяснено е, че пистолетът е газов, законно притежаван от единия извършител.

Срещу крадците са повдигнати обвинения. Взети са им мерки за неотклонение "подписка".