Полицаите в София установиха и задържаха извършител на грабежи от училище в квартал "Дружба".

След подадени сигнали за кражба Софийската районна прокуратура започва да провежда разследване за грабежи, извършвани на територията на училище в столичния квартал "Дружба".

Първоначално досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител. В хода на разследването обаче полицаите събират достатъчно доказателства за задържането на автора на двата грабежа от училището в столичния квартал - Георги Спасов.

Установено е, че и двете престъпления са били извършени на 11 април тази година. Пострадалите ученици са непълнолетни. Те се намирали в двора на училище в "Дружба", когато обвиняемият отишъл при тях. Спасов отишъл първо при едното дете и започнал да го заплашва. Той взел от детето малка парична сума. Непосредствено след това той отишъл и при втората си жертва и след като отново употребил заплахи спрямо него, взел от джобовете му мобилния му телефон и парична сума.

Изяснено е и че до момента Спасов е осъждан многократно за грабежи със сходен механизъм на извършване. В по-голямата си част деянията му били насочени срещу непълнолетни лица, спрямо които обвиняемият употребява сила и заплашване, за да отнеме различни вещи - пари, мобилни телефони, ученически раници и други.

С оглед високата степен на обществена опасност на престъпленията, извършени от обвиняемия Спасов, и упоритата му престъпна воля, той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски районен съд за вземане на мярка постоянен арест.