Специализираната операция по противодействие на наркопроизводството и наркоразпространението е проведена вчера на територията на Ловеч. Тя е реализирана от служители на ГДБОП, колегите им в Ловеч и полицаи от ОДМВР-Ловеч. Действията са наблюдавани от Окръжна прокуратура - Ловеч.

В ж.к. "Младост" в града е спрян за проверка автомобил "Рено Меган", управляван от 38-годишен жител на с. Кирчево, криминално проявен. В колата пътувала и 23- годишна жена от Ловеч, известна на полицията. Последвало претърсване на лекия автомобил, в който били намерени 100 британски паунда, 100 евро и около 1200 лв.

Полицаите открили и три хартиени пликчета и пластмасова кутийка, съдържащи бяло кристалообразно вещество, реагирало при полевия тест на метамфетамин. Иззето било и прозрачно полиетиленово пликче с канабис. При извършен личен обиск в джоба на връхната дреха на жената е намерено друго пликче с канабис.

В хода на процесуално- следствените действия в къща и в стопанска постройка към нея в село Кирчево, обитавана от 38-годишния мъж полицаите попаднали на помещение, обособено за нарколаборатория за производство на мeтамфетамин. Оттам били иззети прекурсори и вещества, необходими за производството на наркотика, различни по обем опаковки, стъклени колби, везни и газови котлони.

След изтичане на 24-часовото задържане на двамата, с прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение, работата по документирането му продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч.