Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" откриха контрабандно пренасяни 1062 старинни монети, 1 старинен пръстен и 1470 кутии цигари, при проверка на товарен автомобил. Това съобщиха от Агенция "Митници".

На 10.12. 2023 г. на граничния пункт пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация, превозващ стока от Турция през България за Нидерландия. Двамата шофьори, турски граждани, заявили, че нямат стоки за деклариране.

По метода "анализ на риска" камионът бил селектиран за щателна митническа проверка. По време на физическия контрол в долапите на шофьорската кабината, в куфар с инструменти, митническите служители открили 11 полиетиленови пакетчета, съдържащи старинни изделия.

В пликчетата имало 1062 монети от бял и цветен метал и един пръстен от жълт метал. Антиките са задържани. Било изяснено, че артефактите са собственост на втория шофьор Х.Б., на когото е съставен акт за административно нарушение.

Освен това митническите инспектори намерили и 1470 кутии (29 400 къса) цигари без акцизен бандерол в шофьорската кабина. Водачът на превозното средство заявил, че цигарите са негови. Съставен му е акт по Закона за митниците.

Задържаха златни и сребърни накити за 95 хил. лв. на Капитан Андреево

Задържаха златни и сребърни накити за 95 хил. лв. на Капитан Андреево

Нарушителите са санкционирани