24 520 къса - 1226 кутии контрабандни цигари откриха митническите служители при две проверки на 10 юни на МП Капитан Андреево.

При единия от случаите контрабандните цигари са открити при проверка на лек автомобил "Мерцедес" с хасковска регистрация. Иззети са 11 320 къса - 566 кутии цигари от различни марки. В колата, влизаща в страната от Турция, пътували шофьорът и четирима пътници, български граждани, които заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че вместо с бензин, резервоарът е пълен с 566 кутии цигари.

Укритите цигари, които е установено, че са собственост на шофьора, са задържани. На нарушителя съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение в размер на 5100 лева.

Няколко часа преди това, при друга проверка на товарен автомобил, със старозагорска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват във фабричните кухини, под тапицерията, в тавана на шофьорската кабина, 13 200 къса - 660 кутии цигари от марките Victory slims и Esse lights. На шофьора - български гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки, като му е иззета сумата от 6600 лева обезпечение по съставения акт.

За първите 10 дни на месец юни митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 10 000 кутии цигари без акцизен бандерол.