Холандски гражданин беше задържан при опит да вкара малко над 4 кг. и половина кокаин в България през ГКПП-Калотина. Това е станало през нощта на 12 срещу 13 юли, съобщи на брифинг административният ръководител на Софийската апелативна прокуратура Албена Вутова.

Тя посочи, че мъжът се е движел в Ситроен, в който са били съпругата му и трите им непълнолетни деца. Наркотикът е открит в тайници, близо до предния капак на колата.

Снимка 304048

Източник: Агенция "Митници"

Водачът е задържан за 72 часа и прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение " задържане по стража". Холандецът се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

По думите на Вутова, съпругата му не е задържана, тъй като са налице достатъчно доказателства, за да се направи необосновано предположение, че единствено мъжът е замесен в трафика на дрогата.

Хванаха камион със 160 кг марихуана на ГКПП-"Дунав мост"
Обновена

Хванаха камион със 160 кг марихуана на ГКПП-"Дунав мост"

Заради съмнителното поведение на шофьора

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че митничарите на ГКПП-"Дунав мост" са заловили 160 килограма марихуана, превозвани в тайник в товарен автомобил.

Директорът на агенция "Митници" Георги Костов заяви, че този случай сигнализира, че контролът по границите ни не трябва да бъде понижен.

Снимка 304046

Източник: Агенция "Митници"