Митничари откриха 160 килограма коноп в товарен автомобил. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата.

По думите на административния ръководител на софийската апелативна прокуратура Албена Вутова в превозното средство е имало двама шофьори. Единият от тях е бил и управител на транспортната фирма, която е била със седалище Сандански.

На 13 юли мъжете са се опитали да преминат през ГКПП - "Дунав мост" Видин-Калафат. Митничарите обаче забелязали съмнителното поведение на един от шофьорите и решили да направят щателна проверка на превозното средство. При нея те открили скрити в левия резервоар на камиона 172 пакета марихуана.

Двамата признали, че са знаели какво превозват, както и кой и кога е натоварил наркотика в товарния автомобил.

Задържаха над 4.5 кг кокаин на ГКПП-Калотина

Задържаха над 4.5 кг кокаин на ГКПП-Калотина

Наркотикът бил превозван към България от холандско семейство

Мъжете са обвинени в трафик на наркотици. Вутова уточни, че ако бъдат признати за виновни, законът предвижда от 10 до 15г. затвор и глоба от 100 хил. лв. до 200 хил. лв., както и отнемане на превозното средство.

Директорът на агенция "Митници" Георги Костов разказа, че камионът е превозвал стоманени плоскости до държави на ЕС. Шофьорите са задържани до 72часа.

Хванахме хероин от Иран за над 63 млн. лв.
Обновена

Хванахме хероин от Иран за над 63 млн. лв.

Рекордното количество от над 400 кг

Костов поясни и че екипът, открил дрогата, е същият, които преди месец и половина заловиха 500 килограма хероин на митница "Лом". Той посочи още, че марихуаната, открита в резервоара на камиона, е с високо качество.