Около 01.50 часа вчера служител на бензиностанция в Драгоман сигнализирал в полицията за жена с видими рани от побой, която потърсила помощ в обекта. Пред пристигналите на мястото служители на реда 39-годишната жена обяснила, че около полунощ мъжът, с когото живеела на семейни начала, я пребил с дървена бухалка. Пострадалата била откарана в столична болница с фрактури на двете ръце, но без опасност за живота.

Въпреки че 53-годишният насилник опитал да се укрие от органите на реда, след няколкочасово издирване той бил задържан. При последвалото претърсване на дома му униформените иззели дървена бухалка, дръжка за брадва и други веществени доказателства по случая.

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Варненец преби до смърт жена си ден преди развода им

Тя многократно е подавала жалби за домашно насилие

След извършена справка се оказало, че жената няколко пъти е подавала сигнал на тел. 112 за домашен скандал и тормоз. Впоследствие обаче е отказвала да внесе официално жалба.

Срещу насилника - криминално проявен и осъждан, е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда при условията на домашно насилие. Той е задържан за 72 часа.