По време на акция на служители на пернишкото Второ РУ в село Рударци, Перник, полицаите проверили лек автомобил със софийска регистрация. Колата била управлявана от 35-годишният А.З., а заедно с него пътували П.Д. (39 г.) и Т.В. (30 г.). И тримата са от София.

При претърсването на автомобила полицаите намират 114 грама амфетамини и приблизително един грам екстази. При направената проверка на водача се оказва, че той е шофирал под въздействието на марихуана. На водача е взета кръвна проба за химичен анализ.

И тримата задържани са добре познати на органите на реда. 35-годишния А.З. е бил задържан за кражби, грабеж и притежаване на наркотични вещества, като е осъждан ефективно два пъти. П.Д. е участвал в грабеж с особено големи размери и кражба, за което също е осъждан ефективно. Третият задръжан - Т.В. е бил задрържан само за притежание на наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство, като разследването продължава под надзора на Районна прокуратура - Перник. Тримата са задържани за срок от 24 часа.